Így telepítheted ingyenesen a jogtiszta Office-t

2020/11/14. - írta: ectr

A középiskolákban elrendelt digitális munkarendnek köszönhetően ismét égető problémává vált, ha nincs a számítógépeden Office. 
A tisztaszoftver program keretében minden tanuló ingyenesen használhatja a Word-öt, PowerPoint-ot, Excelt és Accesst. [Kiegészítés: a szakképzésben tanuló diákok egyelőre erre nem jogosultak.] Ezen kívül mindazon programot, amelyet tartalmaz az Office 365 Pro Plus. Ha ezidáig nem sikerült beszerezned, akkor a gyors regisztrációt és a telepítést követően hétfőn már használhatod is az online órák keretében. 

office_365_education.jpg

forrás(https://www.stariteuro.com/)

1. lépés: Regisztráció

Látogass el a https://o365.oh.gov.hu/ weboldalra. Ha 16 éven aluli tanuló vagy, akkor a szüleiddel hajtsd végre a regisztrációt. Egyebekben jelöld ki a "Tanuló / hallgató vagyok és magam nevében szeretnék regisztrálni" jelölőkarikát, majd add meg az oktatási azonosítód, a születési időd és email címed. 

2. lépés: Regisztráció megerősítése

A regisztrációs formok hitelességét minden esetben visszaigazoló email-ben erősíthetjük meg. Nincs ez másképp ebben az esetben sem: látogass el a levelező rendszeredbe, mert hamarosan egy emailt kapsz a regisztráció megerősítéséről. Az email tartalmában kattints rá a "regisztráció megerősítés" lehetőségre. 

3. lépés: Felhasználónév megadása

A regisztráció megerősítés után a weblap szövegmezejébe meg kell adnod egy felhasználó nevet. Ügyelj arra, hogy ez nem tartalmazhat ékezeteket! 

Ha eleget tettél a felhasználónévre szabott feltételeknek, akkor a regisztrációd sikeres lesz! 

4. lépés: A telepítő fájl letöltése

Nyisd meg újra a levelező programot! Egy újabb levelet fogsz kapni, amelyben az Office fiókod adatait fogod látni egy jelszóval és email címmel. (Erre a két adatra később még szükséged lesz! A telepítés után ezzel tudod, majd aktiválni az Office-t.) A levél vége tartalmazza az Office letöltési linkjét. 

Az email végén találod a letöltési linkeket. Többféle eszközre telepítheted az Office-t. Mac-re, Pc-re vagy akár telefonra is. 

5. lépés: telepítés indítása

Az előző linkek egyikére kattintva egy weboldalról indíthatod el a letöltést. A lap jobb felső sarkában válaszd ki az "Office telepítése" lehetőséget. A lenyíló listából két lehetőségből választhatsz. Az alapértelmezett telepítéshez kattints a "Office 365-appok gombra", ha egyéb appokra, vagy más nyelven szeretnéd beszerezni akkor kattints a "További telepítés lehetőségekre". Előbbi esetében a böngésző pillanatok alatt letölti a telepítő fájlt. Ez általában a a dokumentumok mappa letöltések mappájába kerül. Chrome esetében az alsó letöltési sávból azonnal futtatható. 

A telepítés több percet is igénybe vehet. 

 6. lépés: az Office aktiválása

A telepítés után a programok között megjelennek az Office termékcsalád programjai. Ezek közül, ha bármelyiket megnyitod, akkor a használata előtt felugrik egy aktiváló ablak. Kattints a bejelentkezés lehetőségre. 

Ezt követően, add meg a korábbi emailben kapott sulid.hu végű email címet. 

Ezt követően meg kell adnod az email-ben kapott jelszavad. 

Első bejelentkezésnél azonnal módosítanod kell az email-ben kapott jelszavad.

Ha, ez is ok, akkor kezdődhet a munka! Kitartást és jó egészséget hozzá! :) infotanar.info

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása